2020 kokkuvõte

On aasta lõpp ja käes kokkuvõtete aeg. Minu jaoks oli 2020 väga töine ja toimekas aasta.

2020. aasta alguses alustasin tööd vanemlusprogrammi “Imelised aastad” koolitajana.

Jaanuaris toimus MTÜ Vaikuse Lapsed poolt korraldatud väljaõppepäev uutele mälestustekarpide töötubade juhendajatele, et viia mälestustekarpide tegemisi oma töö- või kodukohta, aidates seeläbi leinas peresid. Loe mälestustekarbi kohta lähemalt siit: https://vaiksed.ee/malestustekarp/. Minul oli võimalus kohalolijatele jagada oma teadmisi lapsekaotusleina kohta. Kõnelesin leina etappidest ja leinaga kaasas käivatest tunnetest, pereliikmete – ema, isa, vanema õe-venna – leinast ning leina mõjust paarisuhtele, rituaalidest ja nende olulisusest leinamise juures, sellest, kuidas leinaga toime tulla ning kust vajadusel abi leida.
Aasta lõpus jagasin Tallinna tervishoiu kõrgkooli ämmaemanda eriala üliõpilastega oma mõtteid leinast ning leinaga toimetulekust ning tutvustasin MTÜ Vaikuse lapsed tegemisi.

Olen sel aastal mitmel juhul viljatusest ja leinast oma mõtteid jaganud. Kirjutasin Sakalasse artikli leinast (lugeda saab siit: https://sakala.postimees.ee/…/triinu-tints-leinaga…), rääkisin taskuhäälingus Mõttekoht leinamisest ja leinaga toimetulekust (kuulata saab siit: https://soundcloud.com/mottekoht/osa27). Kõnelesin Emmede Klubiga viljatusest (lugeda saab siit: https://emmedeklubi.ee/…/viljatusravi-on-tanuvaarne…/).

Sügisel liitusin MTÜ-ga Viljatusravi Tugikeskus (http://www.infertsupport.eu/). MTÜ eesmärk on viljatusprobleemidega naiste ja meeste toetamine ja abistamine ning viljatusega seotud teadlikkuse tõstmine ühiskonnas.

Endiselt jätkuvad minu õpingud raseduskriisi nõustajaks ning lisaks sellele valiti mind ühte suurepärasesse arenguprogrammi, et mul oleks võimalik areneda vabaühenduse juhiks (vt siit: https://heakodanik.ee/uudised/tulevikujuhid-triinu-t/).
Lisaks olen osalenud mitmetel leinateemalistel koolitustel ning täiendanud end seksuaalhariduse valdkonnas (vt siit: https://triinutints.ee/minust/).

Aasta lõpus sain märgatud ja tunnustatud aasta vabatahtliku tiitliga tegevuste eest MTÜ-des Vaikuse Lapsed ja Viljatusravi tugikeskus (vt siit: https://www.err.ee/…/anija-moisas-kuulutati-valja-aasta… ja siit: https://sakala.postimees.ee/…/lein-viljatus…).

Ja ma ikka ning endiselt käin igapäevaselt jooksmas/jalutamas, mis minu tervist ning tegemisi toetab. Soovitan seda kõigile!

Olen väga tänulik nendele inimestele, kellega aasta 2020 mind kokku on viinud kas siis tööalaselt, õpingute-koolituste raames või eraeluliselt.

Ma tänan selle usalduse eest, mida te mulle andnud olete. See on hindamatu väärtusega.
Mina tänan!



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga